Verhuur

Verhuur

Als u een heftruck of ander intern transportmiddel nodig heeft gaat U zich de vraag stellen of U moet kopen of huren. Het kan ook zijn dat een financieel maatwerk voor U de beste oplossing is.

Aankoop van machines is interessant wanneer u voldoende financiële middelen heeft en maximaal flexibel wilt zijn, U bent dan direct eigenaar van de machine waardoor u enkele belastingvoordelen geniet. Zo geniet u onder bepaalde omstandigheden van investeringsaftrek en zijn de afschrijving en rente aftrekbaar. U bepaalt zelf hoe lang u een machine behoudt en wanneer u hem verkoopt.

Er zijn ook enkele nadelen bij het aanschaffen van uw intern transport middelen, er dient een behoorlijk investering te worden gedaan en dat geld zou u ook in andere bedrijfsactiviteiten kunnen investeren. Uw corebusiness!

Daarnaast draagt u bij koop zelf alle risico’s, bijvoorbeeld wanneer de machine niet meer de gewenste machine blijkt te zijn door het veranderen van het bedrijfsproces. Vaak valt bij verkoop de verkoopopbrengst meestal tegen omdat de boekwaarde hoger is en dient u zelf het verschil als verlies te nemen. De onderhoudskosten zijn misschien nog een groter risico, bij verkeerd of slecht preventief onderhoud kunnen de reparatie kosten onaangenaam zijn na de garantieperiode.

Financieel maatwerk kan bestaan uit Financial Lease, Operational Lease, Sale-and-lease-back constructie of een combinatie.

Wilt u niet in één keer een grote investering doen en / of wilt u de risico’s beperken, dan kunt u kiezen uit een financiële maatwerkoplossing.

Verhuur voor korte en lange periodes.